Tre glada rövare intar scenen

PÅ RÖVARSTRÅT. Porvoon Teatteri satsar på barnteater på finska och gör en uppsättning med Thorbjörn Egners tre glada rövare i huvudrollen. Här förhörs Kasper (Sara Vilander) av polismästaren (Juha-Matti Lehto). Bild: Heiki Tees

Thorbjörn Egners tre glada rövare, Kasper, Jesper och Jonathan, intar Porvoon Teatteris scen under de kommande veckorna.

Pjäsen bygger på den omtyckta barnboken från 1950-talet som berättar historien om de tre rövarna och de andra invånarna i den lilla staden Kamomilla. Porvoon Teatteris dramatiserade version av boken går på finska och staden heter Kardemumma. Händelserna följer däremot gamla bekanta spår: rövarna lär sig arbeta och tvätta öronen och lejonet som bor tillsammans med dem är just så snällt som det ska vara.

I Tuovi Putkonens iscensättning och regi får åskådarna också möta hela raden av lustiga stadsbor, och berättelsen åtföljs av en handfull glada sånger. I rollerna som de tre rövarna ses Sara Vilander, Maaria Hartman och Anna Andersson. För kostymerna står Soila Tikkanen och för maskeringen Sanna Saarnio, Ville Valve ansvarar för tekniken.

Pjäsen Kolme iloista rosvoa hade premiär i onsdags och ges ytterligare sju gånger. Biljetterna kostar 17 euro för vuxna, 15 euro för pensionärer och 12 euro för barn i åldern 3–16, familjebiljett (två vuxna och två barn) kostar 48 euro). Biljetter i förköp fås via teaterns webbplats www.porvoonteatteri.fi, via netticket.fi, biljettkassan öppnas en timme innan föreställningen börjar.

Porvoon Teatteri, Fänriksgatan 4, sju föreställningar den 13–28 april.