Tre glada rövare återvänder till scenen

TRE RÖVARE. Kasper, Jesper och Jonathan rövar så lite de kan i Porvoon Teatteris i musikpjäs Kolme iloista rosvoa. Bild: Heiki Tees

Porvoon Teatteri inleder hösten med en nypremiär. Vårens succépjäs om rövarna i Kamomillastad, Kolme iloista rosvoa, visas fyra gånger till i september.

Kasper, Jepser och Jonathan återvänder till Porvoon Teatteri scen på teaterhuset vid Fänriksgatan 4 i Borgå. Den musikfyllda familjepjäsen tjusade såväl yngre som äldre åskådare då den visades i vår, och nu vankas det några äventyr till med rövarna, tant Sofia, överkonstapel Bastian – och förstås rövartrions lejon – samt hela raden av glada invånare i Kamomilla stad.

Handlingen i Kolme iloista rosvoa följer i stora drag Thorbjørn Egners barnbok från 1955, och Tuovi Putkonen har bearbetat Porvoon Teatteris version utifrån Aila Meriluotos översättning till finska. Putkonen har också regisserat pjäsen som kommer med en rad glada låtar som även ingår i ursprungsverket.

Pjäsen visas på Porvoon Teatteri den 15–16 september och den 29–30 september, samtliga dagar med start klockan 16. Biljetter i förköp fås via netticket.fi och på Grand Luckan i Borgå. Biljetterna kostar 17 euro för vuxna, 15 euro för pensionärer, 12 euro för barn i ålder 3–16, familjebiljett för fyra personer 48 euro.

Föreställningen räcker cirka 2 timmar inklusive paus.