Träffa författaren virtuellt: Ann-Luise Bertell dyker upp på närmsta skärm

Det blir författarsamtal med Ann-Louise Bertell på tisdag. Bild: Niklas Tallqvist

Stadsbiblioteket i Borgå bjuder på författarsamtal på tisdag, eller närmare bestämt författar-, skådespelar- och regissörssamtal.

Författaren, skådespelaren och regissören Ann-Louise Bertell stiger upp på "scenen" på tisdag, den 13 april, när Borgå stadsbibliotek bjuder på författarsamtal.

Temat för samtalet blir Bertells senaste bok Heiman, författarens andra roman som bottnar i farföräldrars historia. Under sin barndom och uppväxt sög Ann-Luise Bertell i sig berättelserna om sin farfar – han som tidigt blev föräldralös men som var påhittig och arbetsam och tack vare det klarade sig genom livet.

Men anekdoterna om farfar innehöll många hål och Bertells fantasi triggades.

Ett tema i romanen är hur både kärlek och trauman går i arv mellan generationerna. Heiman var nominerad till Finlandiapriset 2020 och Runebergspriset 2021, och utkommer under våren 2021 på finska under namnet Oma maa (Tammi).

Samtalet direktsänds den 13 april klockan 17.30 via bibliotekets Facebooksida: www.facebook.com/porvoonkirjasto/live. Ann-Luise Bertell intervjuas på distans av bibliotekarie Louise Agnesdotter. Evenemanget är svenskspråkigt.