Tor möter LNM, ÅIF ställs mot NST i kvartsfinal

FÖRLUST. Lovisa Tor gjorde en svag insats mot NST och föll med siffrorna 3 – 5. Niklas Horn gjorde ett mål för Tor. Bild: Benny Liljendahl

Det gick aningen trögt för Lovisa Tor när grundserien av innebandyns division ett (divari) avslutades på veckoslutet.

På hemmaplan blev det förlust 3 – 5 mot NST och på söndagen seger efter förlängning mot SalBa i Raumo. Tor slutar därmed femma i tabellen. Sibbolaget Ådalens IF förlorade borta mot NJ, siffrorna 8 – 7, och stannar på åttonde och sista playoffplats.

I hemmamatchen mot NST gjorde Lovisa Tor ett blekt intryck. Egentligen var det bara målvakten Niko Nordström som nådde upp till rätt nivå och hans insats gjorde att förlustsiffrorna hölls nere. Han utsågs förstås till Tors bästa spelare den här kvällen.

– Jag är nöjd med mitt eget spel, säger Nordström efter matchen. Men det är svårt att vara glad efter en förlust. Vi hade behövt en seger i dag.

Tor-tränaren Peik Salminen var inte nöjd med lagets insats och konstaterade helt riktigt att gästerna var bättre den här kvällen.

– Vi var dåliga i dag, säger Salminen. NST var betydligt starkare och vann fullt rättvist. Endast vid spel sex mot fem lyckades vi sätta press på motståndarna.

Tränaren är dock av den uppfattningen att det inte spelar så stor roll om laget blir "etta eller åtta" i grundserien.

– När det gäller playoff är det vinna eller försvinna som gäller för alla. Jag hoppas att mina killar tänder till och då gör sina bästa matcher. Efter det kan vi summera och konstatera om säsongen blev lyckad eller inte.

Vi har lärt oss läxan

Inför söndagens match fanns ännu god chans för Tor att sluta topp fyra och skaffa sig favör av hemmaplan i första playoff-matchen. Det såg lovande ut när Tatu Könönen gjorde 3 – 4 då 49.03 spelats, men SalBa kvitterade vid 59.01 och matchen slutade 4 – 4. I förlängningen satte Teemu Karjalainen 4 – 5 och två poäng gick till Lovisa.

I den mycket täta sluttabellen av grundserien blir nykomlingen Rangers (Kyrkslätt) etta med 50 poäng, följd av LNM (Limingo), NST (Villmanstrand) och FBC Turku (Åbo) alla på 48 poäng. Tor stannar på femte plats med 47 poäng och Ådalens IF åttonde med 40 poäng.

Kvartsfinalerna spelas nu på lördag och söndag med eventuell tredje match tisdag 12 mars. LNM valde Tor som motståndare och Peik Salminen är full av tillförsikt inför de matcherna och ser Limingo som ett lämpligt lag att inleda mot.

– Jag litar på mitt lag och att vi kommer att ta det rätta besluten. Vi vet precis var vi har LNM och har lärt oss läxan efter förlusterna i grundserien. Nu är det dags för två vinster.

Kvartsfinalernas matchpar är: Rangers – O2, LNM – Lovisa Tor, NST – Ådalens IF och FBC Turku – Tiikerit.

Mer läsning