Toppsolist och blåsare gör Söderkullakonsert

SOLIST. Mikko Leppilampi fungerar som solist då Borgå Big Band gästar Söderkulla gård på söndag. Utomhuskonserten gör det möjligt för publiken att samtidigt duka till picknick. Bild:

I sköna omgivningar på Söderkulla gård kan man på söndagseftermiddagen njuta av en blåsorkesterkonsert som publiken kan lyssna in med picknicken uppackad framför sig.

Det är Borgå Big Band som gör ett gästbesök i Sibbo och med sig som solist har men teveprofilen, skådespelaren och sångaren Mikko Leppilampi. Publiken får höra mjukt svängande jazz – med låtar av bland annat Robbie Williams och Frank Sinatra – som sedan trappas upp till rivigare nivåer då ensemblen Ladies & Gents står i tur med musik från filmen Blues Brothers. Gruppen med två sångsolister och sju blåsare bjuder på musikpärlor i vuxen smak under ledning av Pekka Leander.

Som konferencier för sommarkonserten i Södis Park söndagen den 17 juni klockan 14–17. fungerar Sibbobon Risto Vuorimies, fotograf, musiker och journalist samt känd för sin kärlek till kubansk musik.

Gratiskonserten ordnas utomhus vid Söderkulla gård och det finns smått och gott i matväg att köpa. Det går också bra att ta med en egen picknickkorg och en filt att breda ut. Observera att konserten kommer med väderreservation: regnar det så ställs hela evenemanget in.

Arrangör är kulturtjänsterna i Sibbo.