Tirmo Blues lockade till dans

UNDERHÅLLNING. Mikko Leppilampi bjöd på en ordentlig show på lördagen tillsammans med Diandra och Borgå Big Band. Bild: Lina Frisk

Det fina vädret garanterade full stuga på Tirmo Blues även i år. Den populära skärgårdsfestivalen är numera en självklar tradition för många. Festivalgästerna besöker evenemanget år efter år.

Musiken strömmar ut över skärgårdslandskapet i Tirmo. Även förbipasserande båtar får sig ett smakprov på festivalens underhållning på lördagseftermiddagen. För många är Tirmo Blues numera en självklar del av sommarfirandet.

En timme efter att portarna till festivalen har öppnats, råder det redan fartfylld stämning på området. Etermiddagen inleds med Runaway Zoo, innan Borgå Big Band tillsammans med Mikko Leppilampi och Diandra äntrar scenen. Leppilampi charmar lördagspubliken i Tirmo. Hans version av I ain't got nobody uppmuntrar publiken till både dans och allsång. Även Idols-vinnaren Diandra gör succé med sitt imponerande röstomfång. De säkra korten Sata salamaa och Fame i ny tappning går hem hos den uppenbart nöjda publiken som släpper loss ordentligt framför strandscenen.

– Det är nog bra. Skriv att det är bra, säger en man i förbifarten.

Under fredagen var det kring 1 500 personer på festivalen då bland annat Reckless Love och Fuckin Hippies uppträdde. Besökarantalet steg till närmare 1 800 på lördagen då Matti Nykänen var huvudartist.

Första gången i Tirmo

Katri Auvinen och hennes väninnor Maikki Lukkala, Elina Haarma och Riikka Koola besöker Tirmo Blues-festivalen för första gången i år. Gänget är från både Helsingfors och Borgå och har hyrt en stuga på Pellinge för att kunna fira festivalveckoslut i dagarna två.

– Vi har hyrt en gammal fiskestuga. Här är så fint och människorna är så trevliga, säger Auvinen.

– Här är mycket bra stämning. I går ville vi helst se Olli Hermanni i Reckless Love, och i dag vill jag se Matti Nykänen, säger Koola.

NYA BESÖKARE. Katri Auvinen, Maikki Lukkala, Elina Haarma och Riikka Koola besökte Tirmo Blues för första gången i år. Bild: Lina Frisk

Väninnorna är speciellt nöjda över det vackra vädret. Lördagen bjöd på både sommarvärme och solsken. Arrangören Marko Raikko säger att vädret alltid är en kritisk faktor vid utomhusevenemang. Därför är han väldigt nöjd över veckoslutets strålande väder.

Förutom den goda turen med vädret, rann ölet ur kranarna i god takt. Redan vid tidig eftermiddag var många besökare uppenbart berusade på evenemanget. Men Raikko ser inte det som ett problem. Tirmo Blues är inte längre ett familjeevenemang som tidigare.

SKAKA LOSS. Borgå Big Band med solister bjöd upp till dans på eftermiddagen. Bild: Lina Frisk

– Det här är ett evenemang för människor över 18 år. Människor kommer hit för att ha roligt och slappna av. Det är inte en supfest, men visst dricker människor här. Vi har inte upplevt några problem med ordningen eller något annat. Det här är en trevlig mötesplats för besökarna.