Tirmo Blues fortsätter som vanligt

ROCK. Tirmo Blues lockar tusentals besökare, också av det yngre slaget. Här uppträder Hevisaurus år 2011. Bild: Ksf Media / arkiv

Meningsskiljaktigheter har lett till en del felaktiga uppgifter i pressen kring Tirmo Blues. Oavsett börjar bandnamnen nu klarna.

Det har förekommit en del felaktig information i offentligheten om festivalen Tirmo Blues, där bland annat Sipoon Sanomat skrivit att festivalen upphör. Samma information kom också till Östnyland från en tidigare arrangör som ringt runt till pressen för att meddela saken.

Ett samtal till Marko Raikko, en av arrangörerna, visade ändå att festivalen fortsätter som förut och att inget egentligen blir annorlunda för festivalbesökarna.

– Vi fortsätter med samma sak som tidigare, skillnaden är bara att det är lite andra människor i organisationen. För festivalbesökarna syns det enbart som mindre förändringar, säger Raikko.

Missförståndet kring den tretton år gamla festivalen uppstod efter någon form av meningsskiljaktigeter inom företaget som organiserar festivalen. Det har också gett upphov till en telefonrumba för Raikko, med samtal från allmänheten och från andra inblandade som undrar vad som håller på att hända.

– Min tidigare kollega meddelade till pressen att vi slutar. Jag kan inte förklara mera än det, själv var jag inte medveten om några meningsskiljaktigheter. Företaget Avovire som arrangerat festivalen är nu helt i min ägo. Tidigare ägde vi företaget till hälften var.

Tvådagarsfestivalen i Tirmo äger i år rum den 20 och 21 juli. Festivalen brukar locka mellan 3 000 och 5 000 besökare beroende på vädret.

Artisterna börjar vara klara för årets festival, där Raikko nämner bland annat Ruudolf & Karri Koira, Peer Günt och Jorma Kääriäinen.

– Det är för olika åldersgrupper. Lite yngre är säkert bekanta med Ruudolf & Karri Koira. Vi har också en rad andra band, inklusive lokala namn. Men det avslöjar vi senare.

Hela listan på band som spelar offentliggörs på måndag.

Mer läsning