Tiltu Siltanen gör debut i svenska superligan – skrev på för Malmö FBC

Målvakten Tiltu Siltanen tog FM-guld i fjol när SP-Pro mötte fostrarföreningen PSS. Nu har hon skrivit på för Malmö FCB och debuterar i helgen i svenska superligan i innebandy. Bild: Ksf-arkiv/Tommi Willberg

Finska landslagsmålvakten Tiltu Siltanen har skrivit på med Malmö FBC. I helgen debuterar hon i den svenska superligan i innebandy.

Borgåbördiga innebandymålvakten Tiltu Siltanen, 31, tar klivet över till SLL, den svenska superligan i innebandy. Siltanen spelade i fjol i SB-Pro och säkrade ett tredje FM-guld i finalmatchen mot fostrarföreningen PSS.

Nu väntar Malmö FBC som gjorde en utmärkt säsong i fjol, och har siktet högt ställt inför den kommande säsongen. Starten går i helgen när Malmö inleder med hemmamatch mot Karlstad.

– Det ska bli kul att dra igång, jag är väldigt taggad inför den här säsongen. Jag tror vi har något stort på gång i Malmö, säger Siltanen i en intervju för SSL.

Malmö har också värvat finländarna Silja Eskelinen och Inka Lampinen, också det ett utslag av att den svenska ligan just nu anses vara den bästa i världen.

– Jag ville komma hit för att utmana mig själv, säger Tiltu Siltanen.

Kvickheten och förmågan att läsa spelat bra och placera sig därefter beskriver hon som sina målvaktsstyrkor. Rutinen som kommer med åldern hjälper också.

Tiltu Siltanen har gjort över tio år i innebandyligan och spelat ett år i Schweiz. Hon har även representerat Finland i två VM-turneringar samt vaktat målburen i fyra Champions Cup-slutspel.

Mer läsning