Tidigare bandytoppar välkomnas på match

BANDYHÄLTE. Halvbacken Christer Johansson var med och säkrade Akilles Bandys FM-guld år 1981 och 1985. Med var också Magnus Smeds som nu är med och organiserar en träff för tidigare spelare i representationslaget. Bild: Arkivbild/Kaj Sjöblom

Akilles bandymanskap möter på fredagskvällen Varkauslaget WP-35 på hemmaplan. För någon vecka sedan bjöd Akilles stadens skolelever på bandy och nu fortsätter charmkampanjen med tidigare spelare i representationslaget.

Bandytoppar från gångna säsonger välkomnas till fredagens match, och utöver att heja på Akilles till seger så erbjuds chansen att komma ihåg gamla, goda tider.

Evenemanget inleds med samling vid Linnajoen yläaste (Edelfeltsbulevarden 2) den 8 februari klockan 18 och då bjuds det på lite smått och gott att äta. Deltagarna förses med en kupong som ger fritt inträde till matchen, en drink samt varm korv vid skridskoplanen.

Från högstadiet beger man sig med andra ord till spelarenan, och när domaren blåst av matchen vid pass klockan 21 fortsätter kvällen på Brasserie L'Amour vid Krämartorget, på egen bekostnad. Kvällssittningen ger chansen till fortsatta diskussioner med gamla bandybekanta, och restaurangen håller öppet enligt hur länge de grönvita bandyvännerna trivs.

Det är de tidigare bandyspelarna Magnus Smeds, Pia Laakkonen och Ann-Marie Hänninen som ligger bakom fredagens giv, och de hoppas att alla sprider ordet och tipsar forna spelade om bandyträffen.

De som ämnar delta ska anmäla sig senast den 5 februari till Pia Laakkonen tfn 050–463 8274 eller pia.laakkonen@media.fi.

Bandyligamatchen Akilles-WP–35 spelas på konstisbanan i Borgå den 8 februari med start klockan 19.

Mer läsning