The Voice of Finland återvänder till Konstfabriken

The Voice of Finland är ett av Finlands mest populära tv-program, den första säsongen i Finland visades 2011. I oktober kör den tionde säsongen i gång med inspelningar i Borgå. Bild: Pressbild

Vinnaren i årets TheVoice of Finland har precis korats och nu riktas blickarna mot den populära sångtävlingens tionde säsong. Också den spelas delvis in på Konstfabriken i Borgå med start i oktober.

Ett av Finlands mest populära teveprogram, The Voice of Finland, återvänder till Konstfabriken. Det är rösten avgör-momentet som avgörs i Borgå och nu kan musikintresserade Borgåbor ansöka om att en plats i studiopubliken.

Inspelningarna i Borgå pågår under åtta dagar och även annat material spelas in med anledning av programmets tioårsjubileum.

– Vi är väldigt glada över att The Voice of Finland spelas in på nytt på Konstfabriken. Förra två säsongernas inspelningar inspelning var fullträffar, säger Event Factorys försäljningschef Johanna Espo i ett pressmeddelande.

Den kommande Voice-säsongen kommer med nya coachar, men vem det handlar om avslöjar produktionsbolaget inte än.

Inspelningarna i Borgå startar den 22 oktober och från och med i dag den 7 oktober kan intresserade ansöka om publikplats här. Coronasituationen beaktas och publikmängden är minskad för att åskådarna kan följa med programmet med tillräckligt mellanrum från varandra.

The Voice of Finland är den finska versionen av det ursprungliga formatet The Voice of Holland. Avsnitten som spelas in på Konstfabriken i Borgå visas på Nelonen under vårvintern 2021.

Mer läsning