Teatteri Werner sätter upp åttiotalsklassiker

PÅ LANDET. Alex Andersson (närmast kameran) spelar bonde i Teatteri Werners uppsättning av Anna-Leena Härkönens åttiotalsklassiker Häräntappoase. Bild:

På lördag är det premiärdags för teatergruppen Teatteri Werners senaste pjäs. Nu tar man sig an Anna-Leena Härkönens Häräntappoase (Tjurdödarvapnet) och bjuder på en humoristisk nostalgitripp till åttiotalet.

Teatteri Werner samlar som vanligt teaterentusiaster från Borgå och Lovisa och medelåldern på scenen är låg: det är unga som står för skådespelet medan regissören Tarja Hiltunen får stå för erfarenheten. I höst har man valt att sätta upp Anna-Leena Härkönens Häräntappoase, en klassikerpjäs från åttiotalet som handlar om den första kärleken.

Teatteri Werner sätter upp pjäsen på finska på:

Kulturhuset Grand den 5 september kl. 19 och den 6 september kl. 19, bokningar via Grand Luckan tfn 019–582 002, luckan@grand.fi.

Hammars ungdomsföreningshus (UNKAN) den 12 september kl. 18 och den 13 september kl. 18. Bokningar på tfn 050–566 8932

För närmare information se Teatteri Werners Facebook-sida.

Berättelsen, dramatiserad av Antti Laukkarinen, brukar beskrivas som en rättfram och ärlig beskrivning av ung kärlek; det är sextonåriga Allu (Akira Takayama) som precis genomlevt grundskolan och tvingas tillbringa sommarlovet ute på vischan i stället för i Stockholm. I landsortshålan hittar han Kerttu (Roosa Rytkö)och blir förälskad.

I övriga roller ses Tuukka Leppänen, Elizaveta Tarovik, Milen Shekarake, Alex Kapanen, Myrsky Huovila, Vilma Lammenaho, Rasmus Isomäki, Alex Anderssson och Heini Rauha.

Premiärföreställningen ges lördagen den 5 september på Kulturhuset Grand. Säkerhetsavstånd, handsprit med mera ombesörjs.

DE UNGA TU. Roosa Rytkö och Akira Takayama spelar de förälskade ungdomarna. Bild:

Mer läsning