Teatern drar in i centrum

HEJSAN. Teatteri Soittorasias spelglada småskådisar intar köpcentret Lundi i dagarna tre. Med si har de teaterdirektör Pentti Kinosmaa, längst framme på bilden. Bild:

Det händer och sker centrum då Teatteri Soittorasia i veckan intar köpcentret Lundi i popup-teaterns tecken.

Teatteri Soittorasia, som i vanliga fall håller till i Finnby, kommer på stadsbesök och gästar köpcentret Lundi i dagarna tre. Köpcentret får fungera som fond för då barn och unga från "speldosans" teaterklubbar dukar upp karaktärer, sketcher, scener och videoklipp.

Starten går på torsdag kl 18–20 då de teaterbitna unga har sina sista övningar inför fredagens och lördagens föreställningar. För köpcentrets besökare betyder det att shoppingrundan kan kryddas med överraskande och roliga stunder.

Fredagens aktiviteter inleds på förmiddagen med att daghems- och skolbarn är välkomna att delta i dramatiska verkstäder i Lundi. På eftermiddagen ligger fokus på familjer och två timslånga verkstäder ordnas klockan 13 och 14 med mindre barn och deras föräldrar som primär målgrupp. Däremellan, klockan 10–16, kan man haka på en skogstur i Marjatta Kurenniemis, hon med Ada och Glada, anda.

På lördagen med start klockan 12 riktar man in sig på ungdomar och vuxna och bland annat gästas köpcentret av Pippi Långstrump. Mentalisten Noora Karma och Essi Kinosmaa tar å sin sida en tjuvstart till halloween, bland annat i form av kusliga ansiktsmålningar.

– Vårt mål är att lyfta fram våra duktiga teaterunga samt att göra teatern som konstform mera bekant för alla, säger teaterdirektör Pentti Kinosmaa.

Popup-teaterjippot ordnas i samarbete med köpcentret Lundi, Teatteri Soittorasia och Teatteritalon kulttuuriyhdistys. ÖN