Teaterhuset firar med familjemorgnar

FAMILJEKUL. Teaterhuset i Finnby satsar på familjemorgnar i teaterns och musikens tecken. Man gör också en avstickare till centrum. Bild:

Teaterhuset i Finnby uppmärksammar i år den internationella barnteaterdagen och världsteaterdagen i form av familjemorgnar.

Dagarna firas den 20 mars respektive den 27 mars och teaterdirektör Pentti Kinosmaa vill passa på att i samband med dessa rikta fokus på barns rättigheter till en trygg uppväxt och till kultur. Därför firas det nu i Finnby med teater, kultur och konst i familjemorgnarnas form.

Morgonprogrammet formas huvudsakligen kring teater och kring musik och det är barn och föräldrar som tillsammans skapar programmet. Förstås är också mor- och farföräldrar, fastrar, mostrar och farbröder och gudföräldrar välkomna att delta. Det är Sanna Karjalainen som leder de bittiga musik- och teaterstunderna och deltagarna får alltså vara med och skapa.

Under ledning av Pentti Kinosmaa dyker man ner i teaterverkstadens förunderliga värld finns det mycket att utforska: kostymer, rekvisita och pysselgrejer. Föreningen Liikuta lasta är med och formar familjemorgnarna på Teaterhuset och det betyder att rörelse också har en viktig del i programmet.

Som hedersgäst ses författaren Maijaliisa Dieckmann som bjuder på sagostunder för familjens minsta. Bland annat läser hon ur sin nya bok Metsänkeiju Sinisiipi medan de mera vuxenorienterade sagostunderna är inbokade med Dieckmanns kåserande alter ego, Mummo Mutikainen.

Teaterhusets familjemorgnar gör en avstickare till centrum fredagen den 22 mars. Då blir det specialprogram i köpcentret Lundi och de trettio första små besökarna bjuds på smått och gott att äta. För de vuxna vankas morgonkaffe i sällskap med Maijaliisa Dieckmann.

För mera information om teaterhusets evenemang se www.facebook.com/TeatteriSoittorasia.

Teaterhuset i Finnby, Malmvägen 2, måndag 11 mars och 18 mars samt måndag 25 mars klockan 10-12.

Mer läsning