Teatergästspel med det som händer efter festen

BEKÄNNELSER. Johanna Ringbom, Johan Simberg och Benjamin Laustiola står på scenen i Teater Josefinas nyskrivna turnépjäs Bekännelsernas natt. Laustiola har skrivit manuset som är en fristående fortsättning på Efter festen. Bild:

Teater Josefina sätter i september upp den nyskrivna finlandssvenska pjäsen Bekännelsernas natt.

Pjäsen skriven av Benjamin Laustiola har urpremiär den 29.9 på Åbo svenska teater och åker senare på turné genom regionerna. Till Borgå kommer ensemblen den 24 november då pjäsen visas i Konstfabriken.

Bekännelsernas natt är en fristående fortsättning på Laustiolas äktenskapsdrama Efter festen som hade premiär 2014 med Johanna Ringbom och Pekka Laiho i rollerna. Pjäsen i regi av Johan Simberg visades också i Borgå.

Efter festen slutade med att mannen for till flygplatsen och hustrun gick hem och Bekännelsernas natt tar vid någon timme senare. Det är natt då hustrun, den före detta pensionerade inrikesministern, åker till flygplatsen för att leta efter sin man. Hon hittar honom inte men stöter däremot ihop med sin vuxna son. I terminalen dyker också en transvestit upp, och under nattens lopp avslöjas många hemligheter som sätter känslorna i svallning.

Bekännelsernas natt bjuder på såväl djupt allvar som svart humor och teman som går igen i manuset är bland annat våra djupt rotade rädslor för det som är främmande samt våra fördomar och våra svårigheter att kommunicera med våra närmaste.

I rollerna ses Benjamin Laustiola, Johanna Ringbom och Johan Simberg medan arbetsgruppen bakom uppsättningen står för regi och visualisering.

Föreställningen i Konstfabriken den 24.10. kl. 18 räcker cirka 1 timme och 20 minuter utan paus. Biljetter á 25 euro fås via lippu.fi eller från Konstfabrikens info tfn 010–231 8200.

Mer läsning