Teatergänget i Lappträsk ställer siktet på sommaren – första träffen med ensemblen hålls på lördag

Lapinjärven Kesäteatteri satte upp pjäsen Miehen tuoksu år 2018. Snart klarnar det vad den kommande sommarens pjäs heter. Bild: Eero Ekholm

Lapinjärven Kesäteatteri planerar att spela sommarteater i sommar och nu efterlyser man intresserade skådespelare. Premiären är inplanerad i början av juli.

– Många bekanta ansikten och flera nykomlingar är redan med i ensemblen, men vi saknar fortfarande skådespelare i olika åldrar, säger producenten Titta Väkevä i ett pressmeddelande.

Enligt Väkevä behövs det flera skådespelare i olika åldrar, och det enda kravet är att man är beredd att bjuda på sig själv.

Teatergruppen samlas första gången på lördag och gör lite funktionella övningar under regissör Piia Kleimolas ledning. Samtidigt presenterar Kleimola pjäsen för sommaren 2021. Kleimola är proffsregissör från Kouvola.

Som arrangör fungerar Lapinjärven BluesRock Yhdistys och föreningens ordförande Vesa Peltola säger att premiären är inprickad till den 7 juli.

– Vi tror att coronapandemin i det skedet börjar vara överblåst och att man åtminstone kan ordna utomhustillställningar på ett tryggt sätt, säger Peltola i pressmeddelandet.

Teatergruppen samlas den 14 november kl. 13–15 i idrottshallen vid Kirkonkylän koulu, Skolvägen 16, Lappträsk. Efter träffen på lördag kommer repetitionerna att sparka i gång i januari.

Titta Väkevä hoppas att de som vill delta anmäler sig före träffen till henne på tfn 050–535 0848, till Vesa Peltola på tfn 040–568  7145 eller per e-post till adressen lapinjarvenkesateatteri@gmail.com.

Mer läsning