Tarmojuniorer tog guld i Delfin Basket-turneringen – se stilprovet här

SEGER. Porvoon Tarmos lag med 2010 födda pojkar kammade hem guldet i helgens Delfin Basket Tournament i Tammerfors. Laget gick obesegrat genom turneringen. Bild: Porvoon Tarmo

Borgåföreningen Porvoon Tarmo deltog i helgen i den årligen återkommande Delfin Basket-turneringen i Tammerfors. Två lag från Tarmo sågs på parketten, och de 2010 födda pojkarna tog sig till final och fick åka hem med en guldmedalj kring halsen.

Tarmokillarna gjorde en prickfri turnering. Det blev seger i alla fem grundseriematcher, och efter en riktigt rysarfinal blev det vinst också där. Tarmo inledde starkt och såg ut att vara på väg mot en promenadseger. Men finalmotståndaren Tampereen Pyrintö gav sig inte och knappade in på försprånget. Matchen avgjordes först i de sista sekunderna med siffrorna 59–58 till Tarmos fördel.

Från Tarmo deltog också med ett lag med 2007-födda pojkar i Delfin Basket-turneringen. 2007:orna förlorade sina tre första matcher men turneringsformen var i stigande. På söndagen vann killarna sina två avslutande matcher. Det räckte till en tionde placering i den tuffa tävlingsserien.

Internationella Delfin Basket Tournament ordnades i år för 33:e gången i ordningen.

Mer läsning