Tappa inte de strategiska målen ur siktet, uppmanar styrelsen för lokalservice

KNÄCKEBRÖDSDAGAR. Skolmaten ska ha ekologisk mjölk och vegetariska alternativ, tycker styrelsen för Borgå lokalservice. Men mjukt bröd blir knäckebröd i fortsättningen. Bild: Mostphotos

Skol- och dagismaten kan bli billigare men inte på bekostnad av de strategiska målen, anser en majoritet av medlemmarna i Borgå lokalservice styrelse. De strategiska målen är bland annat att man ska satsa på ekologiska produkter och att alla ska ha möjlighet att välja ett vegetariskt lunchalternativ.

Borgå lokalservice styrelse röstade om skolmaten, 4-1, på tisdagen när man behandlade tjänstemännens förslag till sparmål i stadens program för hållbar ekonomi.

De strategiska målen är viktiga för medlemmarna Markku Mikkola, Gröna, Niklas Grönroos, SFP, Eija Saarela, Cent, och Jaana Koskenniemi, Saml. För föredragandes förslag röstade styrelseordförande Torolf Bergström, SDP.

Styrelsens åsikt är alltså att centralköket inte ska slopa vare sig den ekologiska mjölken eller möjligheten för alla att välja vegetarisk mat.

Däremot godkände styrelsen enhälligt att skol- och daghemsmaten i fortsättningen bereds av billigare ingredienser och att det mjuka brödet ersätts av knäckebröd. Centralköket satsar också i framtiden på inhemska råvaror.

Mer läsning