Tantfylld pjäs slog Postbackenrekord

SUCCÉPJÄS. Den klassiska, engelska komedin Charleys tant slog publikrekord på Postbackens sommarteater. De tolv föreställningarna – den extra insatta föreställningen inkluderad – var mer eller mindre slutsålda. Bild: Pressbild

Sommarens pjäs på Postbacken lockade en rekordpublik till Illby. Över 1 500 personer såg komedin den klassiska komedin Charleys tant.

Det har sällan varit så trångt på Postbackens Arenateater som i år – på läktarplats det vill säga. Borgåbygdens ungdomsförbund satte i somras upp engelsmannen Brandon Thomas komedi Charleys tant i Jermo Grundströms regi, och succén var ett faktum.

Pjäsen, med proffsskådespelaren Kim Gustafsson i en av de bärande rollerna, gavs tolv gånger och sammanlagt sågs föreställningen av 1 575 åskådare. Siffran ger ett genomsnitt på 131 personer per föreställning – där slutsålt motsvarar 135 personer – vilket skvallrar om att nästan samtliga föreställningar var slutsålda.

Kent Lang, ordförande för BUF:en, berättar att det fanns några platser tomma på läktaren enbart på premiären och under ytterligare en föreställning. Enligt honom blir sommarteater på Postbacken bara populärare, åtminstone om man ser till åskådarmängderna.

År 2017 sågs farsen Hotelliggaren av 1 194 personer medan En fru för mycket, som spelades sommaren 2016, drog 1 104 åskådare.

Planerna inför nästa sommars pjäs är redan i gång, men vad som spelas på Arenateatern är ännu öppet. Som det ser ut nu kommer Jermo Grundström igen att axla regissörsrollen.

Mer läsning