Talma får äventyrspark till våren

PÅ ÄVENTYR. I maj öppnas den nya parken i Talma Ski. Bild: Mostphotos

Äventyrsparker har blivit populära runtom i Finland. Nu ska Sibbo också få en. Förutom skidbackar kommer centret erbjuda äventyrsbana och minigolf till våren.

I maj kommer Talma Ski att öppna en äventyrspark i anslutning till skidbacken. Esa Pihlajaniemi, verkställande direktör för Talma Ski, säger att planen är att parken ska stå öppningsklar den 8 maj.

Äventyrsparken, som kommer att var placerad kring det nuvarande kaféet och uthyrningsbyggnaden, kommer att likna de äventyrsparker som redan finns runtom i Finland. Den kommer att bestå av fem olika banor i olika svårighetsgrader med sammanlagt 60 hinder som besökarna ska försöka komma igenom.

Enligt Pihlajaniemi är parken till för människor i alla åldrar.

– Vi har inte någon direkt åldergräns eftersom motoriken bland barn utvecklas i så olika takt. Men så länge barnen klarar av att leka i en vanlig lekpark, passar den nya äventyrsparken också för dem. Dessutom är det möjligt för föräldrarna att gå längs med de lättare banorna medan barnen klättrar.

Krävande banor

Han lovar att de svårare banorna kommer att vara krävande också för vana adrenalinjägare.

– Svårighetsgraden ökar för varje bana. Besökarna har därför på sig en säkerhetssele, så ifall man misslyckas med något hinder är man tryggt fast i en säkerhetslina.

Priset för att för att besöka äventyrsparken kommer att vara kring 20 euro för 3-4 timmar.

I och med äventyrsparken kommer Talma Ski bli verksam året runt och därmed erbjuda fler arbetsplatser än tidigare. Pihlajaniemi hoppas att äventyrsparken ska under de kommande åren kunna hålla öppet redan från mars till slutet av hösten.

– Planen är att äventyrsparken ska vara öppen största delen av året förutom under de kallaste månaderna på vintern då skidbacken är täckt av snö. Men så länge det inte finns snö och is på hindren i banorna är det meningen att de ska vara i bruk.

Pihlajaniemi säger att planen är att fortsätta utvidga Talma Ski under de kommande åren.