Tack, sjukhuset!

Jag vill tacka Borgå sjukhus och alla i personalen som i alla skeden under min sjukhusvistelse skötte mig lugnt, vänligt, och proffsigt.

Lördagen den 20 januari halkade jag på Lundagatan och föll så illa att det blev benbrott i vristen. Jag skulle inte själv ha kommit upp, men en bil stannade genast och en man kom skyndande för att hjälpa mig upp. Hans fru steg också ur bilen och båda stödde mig så att jag kunde ringa min man, och väntade där med mig tills han kom och jag satt i bilen.

Vi körde direkt till Borgå sjukhus där jag genast kom in i mottagningsrummet och en läkare undersökte min fot. Han konstaterade att den måste opereras, för vristen var alldeles lös. I rask takt fördes jag till ett annat rum där kirurgen tittade in och bekräftade att det blir operation. Därefter fördes jag till röntgen där alla direktiv för vilka bilder som skulle tas redan fanns på plats. Efter röntgen kom jag till polikliniken, prov togs och jag informerades hela tiden om vad som skulle hända. Inom en timme var jag redan på avdelningen.

Som tur var kunde jag opereras samma dag, för inga operationer görs på söndag så jag skulle då ha varit tvungen att vänta till måndag. Cirka fem timmar efter att jag kommit till sjukhuset hade vristen opererats och jag rullades tillbaka till avdelningen i min sjuksäng.

Följande dag gipsades foten och vristen och på måndag kunde jag åka hem efter att ha träffat fysioterapeuten.

Jag vill tacka Borgå sjukhus och alla i personalen som i alla skeden under min sjukhusvistelse skötte mig lugnt, vänligt, och proffsigt allt från det jag kom till sjukhuset, opererades och åkte hem igen. Jag vill också sända en hälsning till min trevliga medpatient med tack för trevliga samtal och önska henne allt väl.

Ingalill Tuomolin Borgå