Svenska komiker till Borgå i sommar

KOMEDI. Therese Sandin uppträder tillsammans med flera andra i Borgå den 8 augusti. Bild: Fredrik Sjöberg

Ståuppkomikklubben Humorhuset tar sitt sommarkoncept till Borgå i sommar.

I augusti uppträder svenska komikerna Patrik Larsson, Thomas Oredsson, Therese Sandin på restaurang Ranta-Aitta tillsammans med finlandssvenska Anders Helenius och Johan Lindholm.

Patrik Larsson har arbetat som komiker och skådespelare i över 20 år och har skapat flera omtyckta humorkaraktärer. Mest känd är Karsten Torebjer, det galna danska mediet som har setts på SVT och TV4. Han har också medverkat i flera andra TV-produktioner som Morgonsoffan och Cirkus Möller.

Ståupp-veteranen Thomas Oredsson har gjort ståupp i 30 år. Trots sina 70 år uppträder han frekvent på Sveriges största ståuppklubbar. Under årens lopp har Oredsson hunnit besöka Finland många gånger och gillar att skämta i sitt östra grannland.

Therese Sandin började med ståupp år 2011 och har uppträtt i hela Sverige, men även i Norge, Finland, England, Irland och USA. Hon har också agerat som förkomiker på Johan Glans World Tour of the World-turné och på Magnus Betnérs turné Work in Progress. 2018 hade hennes första soloföreställning "Tjockis – en superviktig standupföreställning" premiär.

Pargaskomikern Anders Helenius är en av de mest kända finlandssvenska komikerna. Han turnerar flitigt runtom i landet med sin ståupp, och är ett bekant namn på den årligen återkommande Humorlandskampen. Helenius är också ankare och manusförfattare för det prisbelönta nyhetssatirprogrammet Noin Viikon Studio (YLE).

Johan Lindholm Johan Lindholm gjorde sin stand up-debut 2018 i Ekenäs. Han är ett stående inslag på Top Floor Comedy i Helsingfors där han också fungerar som dj. Johan tycker om att skoja om småstadslivet som hans tidigare hemstad Ekenäs kunnat erbjuda och om vardagskaoset som småbarnspappa.

Humorhusets Sommar Stand up äger rum på Restaurang Ranta-Aitta i Borgå (Ågatan 8,), den 8 augusti. Biljettsläpp den 19 juli klockan 12. Biljetter via Netticket eller Luckan. Bordsbokningar (inkluderar biljett) görs direkt till restaurangen. F18, men minderåriga kan delta med förälder.

Mer läsning