Svensk rockjätte spelar i Borgå: Ebbot Lundberg uppträder med The Indigo Children

SPELNING. Ebbot Lundberg & The Indigo Children spelar i Borgå den 10 februari. Bild: Pressbild

Det började med Union Carbide Productions, övergick till Soundtrack Of Our Lives och fortsätter nu som The Indigo Children. Ebbot Lundberg är en av Sveriges mest kända nutida proggrockare.

I februari anländer den legendariska frontfiguren för Soundtrack Of Our Lives, Ebbot Lundberg, till Konstfabriken i Borgå med sitt senaste band The Indigo Children.

Ebbot Lundberg har gjort sig ett namn som frontfigur i två av den svenska rockhistoriens mest intressanta band. Med Union Carbide Productions kaotiska och provokativa rock'n'roll nådde han internationell kultstatus under andra hälften av 1980-talet. Men det var med bandet som föddes ur Carbides spillror som Ebbot lade världen för sina fötter på allvar.

The Soundtrack of Our Lives bildades 1995 och släppte året efter sitt debutalbum Welcome to the Infant Freebase som prisades med en Grammis för Årets nykomling i Sverige. År 2002 turnerade bandet USA med Oasis och de var även nominerade för en Grammy för skivan Behind the music år 2003. Bandets styrka låg såväl i det pussel de sex medlemmarnas utpräglade karaktärer utgjorde, som i öppenheten för att låta alla möjliga inspirationskällor inkluderas i musiken. Under sjutton år släppte bandet åtta album, turnerade världen över och hade stora hits som Instant Repeater 99 och Sister Surround.

Med The Indigo Children fortsätter Ebbot Lundberg göra samma sorts progressiva och psykedeliska rockmusik. For the Ages to Come var den senaste skivan som Ebbot gav ut med bandet, våren 2016. Den färska singeln Where are you now ger en försmak av det nya albumet The Kybalion som ges ut senare i år.

Ebbot Lundberg & The Indigo Children

Ebbot Lundberg: Sång & Akustisk gitarr

Billy Cervin: Gitarr & Sång

Anton Fernandez: Trummor

Alfred Holmgren: Bas & Sång

Albert Lorentz: Orgel & Sång

Konstfabrikens Fabrikssal den 10.2 kl. 19. Biljetter 20 euro via lippu.fi eller info 010-231 8200.