Svarta halkan är snart här – sjuttioplussare i Sibbo får gratis halkskydd

GRATIS SKYDD. Sibbobor som fyllt sjuttio får gratis halkskydd av kommunen. Utdelningen inleds onsdagens den 21 november i Nickby. Bild: Mostphotos

Sibbo kommun erbjuder halkskydd till alla Sibbobor som är 70 år eller äldre. Redan i fjol hade man samma princip i Sibbo, med gott resultat.

– Alla halkskydd som vi beställde i fjol gick åt, och i år har det redan kommit många förfrågningar om vi har halskydd att dela ut, säger Elisa Pitkänen som jobbar med servicehandledning för äldre i Sibbo.

Avsikten med halkskydden är preventiv: målet är att minska risken för att äldre råkar ut för fallolyckor i halt vinterföre. Hösten så här långt har varit varm och regnig, men snart väntas kallare väder med glashala gator och snömodd, och då är det lätt hänt att man drattar omkull – i värsta fall med benbrott som följd.

Där kommer halkskydden in i bilden och de sjuttioplussare i Sibbo, samt de som fyller 70 vårvintern 2019, som ännu inte fått gratis halkskydd kan få det när utdelningen startar onsdagen den 21 november.

– Halkskydden är av modellen som man trär på skorna före man går ut. De borde inte användas inomhus utan vi rekommenderar att halskydden tas av exempelvis för butiksrundan, säger Pitkänen.

Värt att notera är att utdelningen gäller de sjuttioåringar som ännu inte har fått halkskydd av kommunen.

Halkskydden delas ut enligt följande: Servicehuset Elsie i Nickby, den 21.11 och 26.11 kl. 10–12, den 4.12 och 11.12 kl. 10-12. Servicehuset Linda i Söderkulla, biblioteksrummet, den 23.11 och 30.11 kl. 9-11 och den 7.12 och 14.12 kl. 9-11.

Mer läsning