Sugen på en utflykt? Ta en tur till Svartholm, restaurangen öppnar i dag

MAT FÖR HUNGRIGA. Från och med midsommar kan man förfriska sig i restaurangen på Svartholm. Bild: Rebecka Söderström

Samma företag som sköter om reguljärtrafiken till Svartholm tar nu hand om restaurangen.

Suomen Saaristokuljetus har gjort ett femårigt hyresavtal med Lovisa stad om att sköta restaurangen på Svartholm, meddelar Lovisa stad i ett pressmeddelande. Företaget har skött den reguljära trafiken till Svartholm under flera år.

– Då vi fick veta om konkurrensutsättningen av restaurangen på Svartholm var vi genast beredda att utvidga samarbetet med Lovisa stad, säger verkställande direktör Tomi Ståhlberg.

Suomen Saaristokuljetus har även verksamhet på bland annat Mjölö utanför Helsingfors och Jussarö utanför Ekenäs.

Här hittar du mer info om hur du kan åka ut till Svartholm.

Jari Pohjalainen på Theron Catering är ansvarig för restaurangen. Han har tidigare jobbat med restaurangerna på Mjölö, och starta och upprätthålla restaurangverksamheten till exempel vid Söderskär fyr och på Jussarö.

– Svartholm är en fantastisk ö och restaurangförhållandena är ypperliga. Det är en glädje att komma och göra restaurangen på Svartholm till ett trivsamt och högklassigt mat- och dryckesställe, säger Pohjalainen.

Från och med midsommarfredagen avgår linjebåten med ungefär en timmes mellanrum. Den reguljära trafiken har tur och retur sex gånger per dag med avgång från Lovisa Skeppsbro. För båtfolket har en ny gästbåtshamn byggts denna sommar. Förtöjningsplatserna på gästbåtshamnen är avgiftsfria.