Stort sug efter barnteater

BARNTEATER. För världen viktigaste publik heter den populära barnteaterserien som ordnas i Konsthallen i skarven mellan utställningarna. Här ses stadsmusen och lantmusen i aktion. Bild: Pekka Elomaa

För världen viktigaste publik heter den omtyckta serien som hämtar professionell barnteater till Konsthallen i Borgå. På programmet i vår finns bland annat dockteaterpjäsen Reetu och Lola.

För världens viktigaste publik fortsätter under våren 2017 med nya föreställningar och gamla favoriter i Konsthallen.

– På grund av en stor förfrågan publicerar vi vårens föreställningar redan nu. Om föreställningarna blir lika snabbt slutsålda som i höst försöker vi ordna med flera föreställningar, säger kulturproducent Katarina Broas.

I januari blir det dockteater Ofelias föreställning Reetu och Lola både på finska och svenska. Linnateatteri gästar Borgå med en pjäs på finsk om författaren Mauri Kunnas sömngångarfigur Herr Getlund, Herra Hakkarainen harrastaa som visas den 22 och 23 januari. Teater Hevosenkenkä kommer på besök med föreställningarna Lantmusen och stadsmusen och Kanin Dunboll, båda på finska och svenska. I april kommer man i påskstämning på finska då Teatteri Taruma kommer på besök med föreställningen Ruutitrulli ja Illintilli: Suuren pääsiäsimunan salaisuus.

Dagisgrupper, hemmamammor och -pappor samt andra intresserade välkomnas till föreställningarna. Biljetterna kostar 2 euro per barn till alla föreställningarna. Det gäller att boka plats i god tid eftersom antalet biljetter är begränsat.

Borgå stads kulturtjänster producerar serien som visas i Konstfabriken, i Konsthallen. För anmälan och tilläggsinformation kontakta kulturproducent Katarina Broas, tfn 040–489 9920 eller katarina.broas@porvoo.fi.

FAKTA

Barnteater på svenska

9.1 kl. 10 Reetu och Lola.

20.3 kl. 10.15 Lantmusen och stadsmusen.

15.5 kl. 9 Kanin Dunboll.

FAKTA

Barnteater på finska

9.1 kl. 9 Reetu ja Lola.

23.1 kl. 9 Herra Hakkarainen harrastaa.

20.3 kl. 9 Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri.

17.4 kl. 14 Ruutitrulli ja Illintilli: Suuren pääsiäismunan salaisuus.

15.5 kl. 10 Kani Untuvakerä.