Stort myndighetssamarbete mot United Brotherhood

Enligt Centralkriminalpolisen har ett omfattande myndighetssamarbete mot den kriminella organisationen United Brotherhood pågått sedan juni 2018. Foto: Sören Jonsson/SPT Bild: Sören Jonsson/SPT

Centralkriminalpolisen har lett ett omfattande myndighetssamarbete mot den kriminella organisationen United Brotherhood sedan juni 2018.

Förra veckans polisoperationer på olika håll i Finland var en del av ett omfattande myndighetssamarbete mot den kriminella organisationen United Brotherhood och dess underavdelning Bad Union. Det meddelade Centralkriminalpolisen (CKP) på en presskonferens på måndagseftermiddagen.

– Sedan juni 2018 har CKP lett en operation som riktat sig mot den brottsliga organisationen United Brotherhood och dess underavdelning Bad Union. Operationen innefattar otaliga polisutredningar i olika delar av Finland, säger CKP:s chef Robin Lardot.

Utöver CKP har polisinrättningar på olika håll i Finland, Tullen, Gränsbevakningsväsendet, Brottspåföljdsmyndigheten och Riksåklagarämbetet deltagit i myndighetssamarbetet.