Stort LAN-party ordnas i Nickby

SPELFEST. Ungdomstjänsterna i Sibbo ordnar ett LAN-party i Nickby festsal under sista helgen i mars. Då blir det datorspel dygnet runt. Bild:

Ungdomstjänsterna i Sibbo kommun ordnar ett stort LAN Party, det vill säga ett så kallat online-spelevenemang, i Nickby festsal sista helgen i mars.

Programmet omfattar tävlingar i olika dataspel, besök av Youtube-stjärnor och annan underhållning.

– Vi organiserade ett LAN-Party för första gången i höst på Unkan, och evenemanget var väldigt populärt, alla fyrtio platser var upptagna, säger ungdomsledare Oskar Käld i ett pressmeddelande. Nu förlänger vi partyt till ett helt veckoslut. Nu har vi bättre faciliteter och vi kan ta emot upp till hundra deltagare.

Samarbetet med utbildningstjänsterna och kommunens IT-avdelning gör det möjligt att utnyttja nätverket eftersom evenemanget äger rum omedelbart efter vårens studentskrivningar i samma byggnad.

Deltagarna i evenemanget kommer att ha en bordsplats, ett eluttag, en LAN-port och obegränsat med kaffe och te att gotta sig på. Det finns också en kiosk på platsen. Eftersom datorfesten pågår hela helgen rekommenderar arrangörerna att deltagarna tar med sig sovsäck och liggunderlag, samt personliga hygienprodukter.

– När du spelar spel är det också värt att försöka sova. Även om det spelas musik i hallen dygnet runt, har vi fredat en del av festsalen som sovplats för att ladda batterierna, säger Käld.

Den som vill delta i LAN-partyt i Nickby festsal den 29 till den 31 mars kan anmäla sid bit.ly/sipoolan. ÖN