Stormvarning av Akilles sprintrar inför stafett-FM

Lauri Tuomilehto, Victor Fagerholm, Viktor Kantele och Willem Kajander vann NÅID-mästerskapet på 4x100 meter med nya Akillesrekordet 41,76. Bild: SUL

Kvartetten Viktor Kantele, Willem Kajander, Victor Fagerholm och Lauri Tuomilehto skrällde i NÅID:s regionmästerskap på 4x100 meter.

Borgå Akilles gav en stormvarning på 4x100 meter i NÅID:s regionmästerskap i Helsingfors på onsdagskvällen. Tävlingarna hade status som för-FM och stafetterna löptes på Djurgårdens idrottsplan, där stafett-FM avgörs den första helgen i juli.

Akilleskvartetten Viktor Kantele, Willem Kajander, Victor Fagerholm och Lauri Tuomilehto noterades för tiden 41,76 och de vann herrarnas sprintstafett före tvåan HIFK (42,14) och Helsingin Kisa-Veikot (42,66).

Helsingforslagen löpte i A-heatet, medan Akilles fick löpa i det på förhand svagare B-heatet. Orsaken till detta var att Akilles ännu inte hade en notering i sommarens statistik.

– I FM är vårt mål att först gå till final och sedan ta hem en medalj, säger 17-åriga löftet Lauri Tuomilehto, som löpte ankarsträckan i NÅID-mästerskapsloppet.

Akilles notering är nytt klubbrekord.