Stor städdag i slutet av maj i Sibbo

SÄLJ BORT. Städa skåpen och sälj saker på du inte behöver på en privat lopptorgsmarknad under den stora städdagen i Sibbo. Bild: Mostphotos

Sibbo kommun deltar åter i Städdagen som är en festdag för vänner av loppmarknader och återvinning. Den arrangeras lördagen den 28 maj.

På våren vill många städa skåpen och sälja vidare det som de inte behöver. På städdagen kan vem som helst ställa sina saker till försäljning eller fynda vid andras försäljningsställen runtom i Sibbo. Det kan vara allt från begagnade saker av alla slag, sådana som kläder, möbler, cyklar, arbetsredskap, leksaker, fågelholkar, böcker och serietidningar. Man kan också erbjuda reparationstjänster.

Städdagen är inte avsedd för företagare som bedriver loppmarknadsverksamhet i professionellt syfte och inte heller för försäljare av nya saker.

De som deltar kan ställa ut sina saker till försäljning nästan var som helst, till exempel hemma, på gatan, på gården, i arbetsrummet eller i klubblokalen. Man kan också sätta upp en större försäljningsplats tillsammans med husbolaget, på den egna vägen eller i bostadsområdet.

Registrera på nätet

De som är med uppmanas registrera sig så att intresserade hittar platsen. Alla följer också samma regler.

– Registrera dig och märk ut din försäljningsplats på Siivouspäiväs webbplats.

– Placera försäljningsplatsen på hårt underlag som sten, asfalt eller sand. Gräsmattor får inte förstöras.

– Verksamheten får inte störa fotgängare, trafik eller övrig användning av området.

– Försäljaren ansvarar för eventuell skada eller olägenhet som försäljningsplatsen medför för kommunen eller tredje part.

– Försäljaren bör omedelbart efter evenemanget föra bort alla osålda saker från det allmänna området. Mottagningspunkter i Sibbo hittas på Rosk'n Rolls webbsida.

Mer läsning