Stilla veckan får en helt ny dimension – hur tänker du fira påsk i coronavirustid?

PÅSKFIRANDE. Berätta för oss hur du har tänkt fira påsk mitt i pågående coronaepidemi. Bild: Mostphotos

Coronaepidemin har tvingat ner samhällstempot i en ny och saktare lunk. Det kommer att märkas också under den annalkande påskhelgen – i år lär hela stilla veckan, långfredagen och påskdagarna gå på lågvarv. Hur tänker du fira påsk?

Påskmiddagar, kringvandrande påskgummor, påskgudstjänster och andra påsksammankomster är satta på undantag på grund av den pågående coronakrisen. Inte ens häxorna lär väl ska våga samlas på Blåkulla som läget är nu, när större sammankomster ska undvikas och man helst ska hålla sig på replängds avstånd från andra människor.

Hur har du tänkt fira påsk? Har du tips för hur man trots allt kan samlas kring äggmålning, god mat eller upprätthålla andra trevliga påsktraditioner? Och har du förslag på hur man kunde sprida gyllengula påskkänslor till äldre som inte får ta emot besökare – varken rara påskgummor eller andra?

Du kan lämna en kommentar i anslutning till artikeln, eller mejla till helen.kurri@ksfmedia.fi. Kommentarerna samlar vi en artikel om påskfirande på undantagsvis.

Mer läsning