"Städning med hela hjärtat"

Solveig Lindfors, vars firma fungerar inom branschen för städning och fastighetsskötsel, har utsetts till årets företagare i Liljendal.

Det är föreningen Liljendal företagare som årligen väljer årets företagare och Solveig Lindfors säger att det kom som en total överraskning att valet föll på henne.

– Det kändes jätteskönt, dagen efter utnämningen var det som att gå på moln. Jag vet ju att jag gör ett viktigt arbete, men städning och fastighetsskötsel ses ju sällan som särskilt attraktiva yrken. Därför är jag extra glad över den här utnämningen.

Lindfors man är med i firman, arbetsfördelningen är sådan att hon har hand om städningen och han om fastighetsskötseln.

– Han är väldigt bra på att bygga och reparera. Det gör att vi kan erbjuda ett bredare tjänsteutbud.

Temat för utnämningen av årets företagare i Liljendal för år 2017 var Finlands hundraårsjubileum. I prismotiveringarna står det bland annat att Lindfors erbjuder städning och fastighetsskötsel med hela hjärtat.

– I början av 1990-talet körde jag Sparbankens värdepappersbil fram till att banken gick omkull. Sedan började jag med städning, först handlade det om olika kontor. Men ganska snart började jag städa hemma hos krigsveteraner och lottor, Liljendal kommun hade ett system där de subventionerade hemstädningen för dem.

I dag arbetar Lindfors uteslutande med hemstädning.

– Mest handlar det fortfarande om äldre personer men jag har även en del barnfamiljer som kunder. Arbete finns det gott om inom branschen, men man kan inte ta emot hur många nya kunder som helst. För man vill ju kunna betjäna dem också under säsongstopparna som inför julen, påsken och andra högtider.

Mer läsning