Staden belönar klimatsmarta samfund

Vision och jobb för miljön kan belönas. Staden söker kandidater för årets utmärkelse. Bild: Kristoffer Åberg

Företag och organisationer kan få utmärkelse för miljöjobb. Nu kan man nominera kandidater som gjort bra jobb i fjol.

I går öppnades ansökningstiden för utmärkelsen "Jag stöder ett klimatsmart Borgå". Staden delar ut utmärkelsen till lokala företag, samfund eller organisationer för miljö- och klimatfrämjande verksamhet. Den kan inte ges till stadens egna företag och samfund.

För att delta bör kandidaterna verka i Östra Nyland. Verksamheten ska stödja stadens miljö- och klimatmål och vara förlagd till Borgå. Utmärkelsen kan enbart ansökas för verksamhet eller aktioner som genomförts före årsskiftet.

Prismottagaren väljs av en jury, som består av Maarit Kautto, verkställande direktör för Niin Mua Second Hand & Vintage som fick utmärkelsen år 2020, Patrik Björkman, styrelsens ordförande för Porvoon Yrittäjät ry, Leena Alihakkola, direktör för miljöaffärsverksamhet i utvecklingsbolaget Posintra, John Fiskari, en medlem i Borgå ungdomsfullmäktige och Sanna Päivärinta, expert på stadens hållbara utveckling.

Priset är en utmärkelse och en marknadsföringsvideo om vinnarens verksamhet. Utmärkelsen tilldelas i samband med evenemanget Clean World Porvoo (CWP) som ordnas på hösten.

Ansökningstiden går ut den 18 juni. Anvisningar och anmälningsblankett finns på stadens webbplats.