Specialarrangemang kring Lovisas bokbuss

Arkivbild. Bild: Max Nyberg

Det kan bli en lång väntan på en ny, eller en reparerad, bokbuss i Lovisa.

Bokbussen i Lovisa har varit med om en trafikolycka och är ur bruk tillsvidare.

– Just nu vet vi inte om det lönar sig att reparera skadorna, eller om bussen går till inlösning, konstaterar bibliotekarie Harriet Lill-Smeds.

Skadorna är rätt så omfattande så det är mycket möjligt att det blir fråga om inlösning. I det fallet får Lovisaborna vänta länge på sin bokbuss.

– När vi senast, 2010, beställde en ny bokbuss, tog det åtta månader innan den kunde tas i användning, säger Lill-Smeds.

Det finns många bokbusskunder i vidsträckta Lovisa, och också sommarbosatta som brukar utnyttja den rullande biblioteksservicen. Vid huvudbiblioteket hade man planer på att låta bussen trafikera hela sommaren i år, utan semesterstopp. Därav blir nu ingenting.

Inga förseningsavgifter

Ungefär ettusen böcker och annat material är just nu utlånade från bokbussen.

De kan gärna returneras till något av närbiblioteken i Liljendal, Pernå, Tessjö, huvudbiblioteket eller till någon av bibliotekets tre returplatser som är Isnäs baren, Gulfbaren och K-Market i Forsby.

Den som inte har möjlighet att returnera lånen till någon av dessa platser kan ringa 0440 555 881 eller 044 723 0242.

De som har reserveringar med bokbussen som avhämtningsställe blir kontaktade. Biblioteket uppbär inga förseningsavgifter för bokbusslån.

Mer läsning