Sossarnas medlemsomröstning gav två nya östnyländska riksdagskandidater

DANIEL HANNUS. Bild:

Huvudförtroendeman Sami Ryynänen från Borgå och huvudförtroendeman Daniel Hannus från Lovisa ställer upp i riksdagsvalet våren 2019.

– Jämlikhet, rättvisa i samhället och ett snabbt slut på alla försök att försämra arbetsvillkoren för de unga.

Bland annat det vill Daniel Hannus, SDP, arbeta för.

Hannus bor nu i Lovisa, och sitter i Lovisafullmäktige, men kommer från Borgå, Renum. Kampanjen inför riksdagsvalet inleder han nu ganska snart.

– Här finns ingen tid att förlora.

Som det ser ut nu efter socialdemokraternas medlemsomröstning som avslutades på lördagen kommer Östnyland att ha tre kandidater i riksdagsvalet och tre kandidater med många gemensamma nämnare. Det är Sami Ryynänen, 38 år och huvudförtroendeman vid Neste, Hannus som är 41 år och huvudförtroendeman vid Viessmann och Anette Karlsson, 30 år, riksdagsassistent och också politisk rådgivare för Socialdemokraterna i Nordiska rådet.

Karlsson är än så länge nominerad av de svenska sossarna i Borgå och i Lovisa. FSD:s officiella kandidatnominering görs förs sent på hösten.

– Vi är många unga kandidater, åtminstone i Nyland, säger Hannus. Jag kan inte se att det är något problem.

– Partiet har nu bra drive och vi förnyar oss.

Socialdemokraterna medlemsomröstning samlade den här gången färre röster än tidigare, kanske på grund av förhandsröstningen skedde elektroniskt. Bara 33 procent av medlemmarna använde sin röst, mot 53 procent för fyra år sedan.

Uppställda från Östnyland, som alltså inte fick tillräckligt med röster, var också Jaakko Jalonen och Marianne Korpi från Borgå och Teija Virtanen från Sibbo.

Mer läsning