Sorti i semin för ÅIF – ”Stolt över laget”

Bild: Tommi Willberg

Liganykomlingen ÅIF stod för ett imponerande cupäventyr som slutade i semifinal mot topplaget SB-Pro. Nu förbereder sig laget för en tuff kamp om den sista slutspelsplatsen i innebandyligan.

ÅIF-SB-Pro 2-9 (0-2, 1-4, 1-3)

Att liganykomlingen ÅIF över huvud taget tog sig till semifinal i finska cupen var en bragd som heter duga. Både Steelers och tuffa ligarivalen O2-Jyväskylä föll i åttondelen respektive kvarten med klara siffror 7-1, men i semifinal var motståndet några nivåer för tufft. ÅIF hängde med ligans medaljkandidat i en period men sedan ryckte SB-Pro ifrån. Slutsiffrorna 2-9 är ändå inget att skämmas över – tvärtom.

– Det är få lag som kommer så här långt. Jag är jättestolt över det här laget. SB-Pro var bättre men jag är stolt fast vi förlorade så här mycket, säger ÅIF:s profilspelare Bianca Boman efter semifinalen.

Det var redan den tredje tävlingsmatchen som ÅIF den här säsongen spelar mot tuffa SB-Pro. Ligamatcherna slutade med 16-2 respektive 13-4 i Nurmijärvilagets favör. I cupmatchen var siffrorna snyggare.

– Den här matchen var den bästa av oss. Den första perioden var den bästa som vi spelat mot SB-Pro den här säsongen, säger Boman.

Matchen stod 0-0 efter en kvart och trots en stark press av gästerna lyckades också ÅIF producera mållägen som slutligen gav utdelning i andra periodens slutsekunder.

Mot slutspel

Cupframgångarna ger hopp om en positiv vår för ÅIF, som är en stark kandidat att ta sig till slutspel. För tillfället ligger ÅIF på en åttondeplats men de tuffaste konkurrenterna NST och O2-Jyväskylä flåsar Sibbodamerna i nacken. Boman tror på en plats bland de åtta bästa, men spelet måste förbättras ännu.

– Vi har gått mycket framåt som lag och vi förbättrar för varje match. Det var målet från början och det har vi gjort. Men vi har ännu mycket att jobba på. På varje träning som vi har så jobbar vi för att gå framåt och bli bättre, säger anfallaren som är delad poängdrottning i ÅIF såväl i ligan som i cupen.

SB-Pro möter storfavoriten Classic i finska cupens final. ÅIF däremot utmanar Koovee borta på fredag då ligan kör i gång ordentligt efter jul- och nyårspausen. Omgången bjuder också på matchen PSS-TPS i Borgå.

Mer läsning