Somrig parkfest i Lappträsk

Bild: Arkiv/Viivi Ikonen

Lappträsk kommun ordnar parkfesten Puistofestarit fredagen den 9 augusti till söndagen den 11 augusti.

Det är andra året man arrangerar festen som går av stapeln i Klockarparken i Lappträsk kyrkoby. I år utlovas filmvisning, musik, burlesk, teater, mat, löpning och allsång. Det är lokala föreningar, företag och artister som står för veckoslutets festprogram.

Parkfesten inleds på fredagskvällen med en gratis filmvisning för barn, klockan 18. Filmen som visas är Husdjurens hemliga liv 2. Filmkvällen fortsätter med en dokumentärfilm som handlar om kommunens Perinnetalkoot-projekt. Filmkvällen avslutas med filmen Oma Maa. Filmens regissör Markku Pölönen kommer att vara på plats för att introducera filmen och svara på publikens frågor om filmens bakgrund.

På lördagen fylls parken av mat och musik. Invånarna kommer att sälja sina produkter i parken. Det kommer bland annat att finnas syltar, vitlök och vårrullar till salu. Barnen får prova på ponnyridning och jumppalekar medan de vuxna får njuta av musikföreställningar på kvällen.

Söndagens program börjar med en utomhusgudstjänst och avslutas med den populära teaterföreställningen "Saikkua. Kiitos!". Inträdet kostar 25 euro.

Mer läsning