Sommarstuga totalförstördes i eldsvåda – nio skadades lindrigt

En sommarstuga brann på Vessö natten mellan lördagen och söndagen. Femton vuxna personer befann sig i byggnaden, nio vårdades för att ha andats in rök.

Jourhavande brandmästare Mika Siitonen uppger att larmet kom omkring klockan 06 på morgonen. Det var ett inbrotts- och brandlarm som hade väckt de femton personerna i huset, och branden var i det skedet redan så kraftig att nio av dem andades in rök innan de kunde ta sig ut ur huset. Alla togs om hand av akutvårdare på platsen, en del av dem fick ytterligare vård på sjukhuset.

Stugan är omkring 100 kvadratmeter stor och totalförstördes i branden. Omkring tio enheter tog sig till platsen från bland annat Vessö FBK, Borgå FBK, Ebbo FBK och såväl Sibbo som Borgå brandstationer.

– Det brann kraftigt när de första enheterna anlände, och vi tvingades riva takstrukturer och annat. Lyckligtvis uppstod inga allvarliga personskador, säger Siitonen.

Orsaken till branden är okänd, men allt pekar på att den började i en sorts glasveranda som kopplar ihop byggnadens två delar. Räddningsverket reder ut orsaken.