Sommarens vishöjdpunkt närmar sig

Ännu är det inte riktigt dags, men sista helgen i juli vankas det visor vid Liljendalgården. Då ordnas den traditionella Liljevisan där flera vissångare äntrar scenen.

Det är Visans Vänner i Östnyland som i sedvanlig stil ser till att vänner av visor har någonting att se fram emot. Årets Liljevisan bjuder på gamla bekanta sångare, men också några nya namn finns med bland vissångarna.

Stämmer upp på paviljongen vid Liljendalgården gör bland annat den musikaliska mångbegåvningen Tomas Takolander som den här gången fokuserar på visor. Takolander är också bekant som tonsättare, gitarrist, pianist, trumpetare och kapellmästare, men nu är det alltså sången som står i fokus.

Ett annat intressant namn är Jessica Lång, den östnyländska körledaren som visade framfötterna in vinterns The Voice-tävling. Roligt är också att se Liljendalbon Carina Fredriksson sjunga på hemmaplan. Fredriksson gav för några år sedan ut visalbumet Sånger ur vardagen, cd:n som kom vid sidan av jobbet som mjölkproducent.

Arno Kantola, Cara Hjelt och trubaduren Vesa Aitokari bjuder också på sköna vistolkningar.

Liljendalvisan ordnas söndagen den 28 juli klockan 18 vid Liljendalgården. Biljetterna kostar 10 euro och nämnas kan att Bagarstugan är öppen under tillställningen.

Mer läsning