Sökes: Skådespelare till nyskriven teaterpjäs

Fullmakt är en nyskriven pjäs som tar upp tabubelagda ämnen. Bild: FSU

FSU söker skådespelare för teaterpjäsen Fullmakt. Det blir audition i Borgå i december.

Finlands Svenska Ungdomsförbund (FSU) efterlyser skådespelartalanger i åldern 16 till 22 år för den nyskrivna teaterpjäsen Fullmakt, med premiär i Borgå i april 2022.

FSU berättar om efterlysningen i ett pressmeddelande på tisdagen. Man skriver att FSU har en lång tradition vad beträffar att producera scenkonst i olika former (Vaude! 2009, Chan, 2011, Riskzon 2013, Bränd 2016 och Värklighet 2018).

FSU gästade Borgå senast med musikalen Riskzon där produktionen använde sig av experimentella metoder för att blanda scenkonst med film. Nu blir det annorlunda. Nu riktas all fokus på skådespeleriet. Som det beskrivs i pressmeddelandet: "Utan distraktioner – avskalat och ärligt".

Fullmakt handlar om sex ungdomar som möter vardagen och livets allvar i ett gammalt frontmannahus, dit gänget flyttar efter studenten.

"Berättelsen skildrar svåra och bland unga ofta tabubelagda ämnen som sätter skådespeleriet på prov. Fastän pjäsens svåra ämnen kräver stora skådespelarinsatser, behöver man inte ha tidigare skådespelarerfarenhet för att provspela", skriver FSU i pressmeddelandet.

Produktionen söker nu talangfulla skådespelare i åldern 16 till 22 år. Auditioner ordnas på Kulturhuset Grand i Borgå den 3 december från klockan 17.

Efter avklarad rollsättning följer en intensiv övningsperiod som inleds med ett läger i Helsingfors direkt efter årsskiftet. Pjäsen spelas i Borgå, Ekenäs och Helsingfors i april och maj 2022, med cirka 10 speldagar.

Ansvarig dramatiker och regissör är Julian Garner, en dramatiker med rötter i London.

Anmälan till auditionerna sker via hemsidan: www.fsu.fi/fullmakt.