Sökes: Gästkonstnär till Postbacken

Bild: Kristoffer Åberg

Vill du tillbringa sommaren i en stuga i en idyllisk miljö? Här har du din chans.

Postbackens Garantiförening söker årligen en gästkonstnär eller -hantverkare med intresse för historiska miljöer, som vill bo på gården Lindnäs på Postbacken. Gästkonstnären har möjlighet att utöva sin konst eller hantverk och hålla en utställning i en av de mer centrala stugorna. Konstformen eller typen av hantverk är inte avgörande.

Postbackens tidigare gästkonstnärer är Paavo Halonen år 2014, Laura Pajarinen 2015 och IIda Vanttaja 2016.

Garantiföreningen vill helst ha ansökningar för hela perioden juni-augusti, men även kortare perioder kan övervägas.

Gästkonstnären ska vara villig att hjälpa till med arrangemangen kring utställningen och gärna hålla en kurs i den hantverks-/konstform hen representerar.

Gästkonstnären får gärna ha kunskaper i finska och svenska, men det är inget krav. Hen ska vara positivt inställd till att i mån av möjlighet berätta om Postbacken för besökare som sökt sig till Postbacken utanför öppettiderna.

I uppdraget ingår också att sköta Lindnäs gård. Man får gärna också utföra mindre gårdskarlssysslor på museiområdet om intresse finns.

Gästkonstnären utses av styrelsen i Postbackens Garantiförening utifrån ansökan med portfolio. Ansökan ska vara styrelsen tillhanda senast 5.2 2017 för sommaren 2017. Mer information på www.postbacken.fi.

Mer läsning