"Sök er till coronatest" – Utförsåkare i Tallmo kan ha exponerats för virusvariant

Personer som besökt skidcentret Talma Ski i Sibbo den 2, den 6 eller den 8 februari kan har exponerats för en variant coronaviruset varnar Sibbo kommun. Bild: Ksf-arkiv/Kristoffer Åberg

Personer som besökt skidcentret Talma Ski i Sibbo den 2, den 6 eller den 8 februari kan har exponerats för en variant coronaviruset meddelar Sibbo kommun.

En person som vistades i skidcentret Talma Ski under nämnda dagar har konstaterats vara smittad av coronaviruset, och man misstänker att det är fråga om en virusvariant. Virusvarianter sprids lättare men sjukdomsbilden är densamma som för det vanliga coronaviruset.

Nu rekommenderar Sibbo kommun personer som visats i skidcentret den 2, 6 och 8 februari att söka till sig coronatest, även om de inte har symtom som tyder på coronavirussmitta. Enligt kommunen kan exponeringen ha skett i skidcentrets inomhuslokaler, till exempel vid biljettförsäljningen, skiduthyrningen eller i restaurangen.

Sibbobor kan själva beställa tid till provtagning via Coronaguiden eller genom ringa Sibbo hälsocentral på numret 09–2353 6001 vardagar kl. 8–16. Personer från andra kommuner ska kontakta provtagningen i sin egen kommun.

Personer som besökt Talma Ski uppmanas att noggrant håll koll på sitt hälsotillstånd under 14 dagar efter att de besökt skidcentret. Redan vid lindriga symtom bör man söka sig till coronatest.

Rekommendationen är att undvika kontakter med äldre personer och personer som hör till riskgrupper tills man fått ett negativt testresultat.