Snart är djungelfebern här

SKIVAKTUELL. Arne Alligator & Djungeltrumman kommer ut med nya albumet Djungelfeber i samband med söndagens julkonsert i Borgå som sjungs tillsammans med Robin Hund & Hans glada orkester. Bild: Arkiv/Evy Nickström

Barnens egen julkonsert är här. På söndag brakar det loss i Idrottshallen i Borgå med Robin Hund och hans vänner.

Konsertturnén Julkonserter med Robin Hund och vänner landar alltså i Borgå på söndag och då är det alla barnens favoriter Robin Hund & Hans glada orkester och Arne Alligator & Djungeltrumman som står för underhållningen.

Lokala Robin Hund det vill säga Tomas Järvinen och Henrik Strang, har sex album i bagaget, däribland julalbumet Sju dagar tills tomten kommer från 2014. Svängiga, rytmiska och fyndiga texter bjuder musikernas alter egon, Robin Hund och Bob Katt, på också på sina andra album. På julkonserten får den unga publiken höra olika slags låtar, om allting roligt som man kan göra tillsammans, om leken som förvandlar vardagen till ett spännande äventyr.

Lokal förankring, med ena tassen i Sibbo har också Arne Alligator & Djungeltrumman, det vill säga de två safariklädda herrarna Tomas Nyberg och Macke Granberg med barnens reptilfavorit Arne Alligator i släptåg. Humorn flödar på scenen då Djungeltrummans grabbar sjunger och rockar på gitarren medan Arne Alligator hittar på hyss och spelar på sina röda kongas.

Även Arne Alligator har firat jul på skiva. Arnes jul, bland annat med klatschiga låten Jul i rymden, kom 2011 men då det nu drar ihop sig till skivutgivning är den gode alligatorn tillbaka i regnskogen. Djungelfeber heter gruppens färska album som släpps i samband med helgens konsert.

På julkonserten med Robin Hund och hans vänner får publiken sjunga med, klappa och dansa. Turnén går till fyra orter i Svenskfinland och på vissa konsertplatser är också Sås & Kopp med och musicerar. Biljetterna kostar 12 euro (både för barn och vuxna) i förköp via lippu.fi, och 15 euro vid dörren en timme före konsertens början. Barn under 2 år kommer in gratis.

Idrottshallen i Borgå, söndagen den 3 december klockan 12.

Mer läsning