Småkrypssaga inleder Mini-Kirlittan

KRYPGÄNG. Teater Tapirs föreställning om den drömska myran Myrabell handlar bland annat om att våga vara sig själv. Bild:

Myrabell – Den sexbenta konstnären heter barnpjäsen som är först ut på höstens Mini-Kirlittan, Söderkulla biblioteks barnevenemangsserie. Det är i kväll som det gäller.

Det är Teater Tapir gör föreställningen om den drömska myran Myrabell som drömmer sig bort med en pensel i handen då de andra myrorna arbetar. I Annika Sandelins pjäs Myrabell – Den sexbenta konstnären tycker de andra myrorna att hon är hopplös och ett centralt tema är utanförskap och tankar kring vad det krävs för att våga var sig själv.

Illustratörerna Linda Bondestam och Lena Frölander-Ulf, bekanta från många fantasiretande barnböcker, har planerat dräkterna, som är sydda av textilkonstnären Sonja Bärlund. De är också dessa fyra som spelar rollerna i pjäsen. Efter föreställningen får barnen delta i en krypworkshop, där de får pyssla egna fina insekter.

Mini-Kirlittan på Söderkulla bibliotek onsdagen den 7 september klockan 18. Inträde till föreställningen är fritt, men antalet platser är begränsat (60). Fribiljetter får man från Söderkulla bibliotek på förhand!

Mer läsning