Slutspelat för Hunters

SORTI. Mikko Seppänen och Hunters fick ge sig i kvartsfinalserien mot vitklädda IPK från Idensalmi, Bild: Andreas Sjöblom

Ishockeysäsongen i Borgå är över för årets del. Hunters förlorade den tredje kvartsfinalen mot Peli-Karhut från Idensalmi med 1-3 och samtidigt matchserien med 1-2 i matcher.

– Visst är besvikelsen stor och för tillfället känns det otroligt tomt, säger tränaren Tero Määttä.

I grundserien stod Hunters för klubbens bästa resultat genom tiderna genom att sluta på femte plats.

– Det är inte något jag i det här skedet kan glädjas över speciellt mycket. Kanske situationen är en annan om några veckor.

I den jämna kvartsfinalserien mot IPK förlorade Hunters det första mötet borta med 5-2 men kvitterade matchserien till 1-1 tack vare en 3-1 seger på hemmaplan.

Med facit i hand så var hemmafavören guld värd i matchserien.

– Det var små marginaler som avgjorde samtliga duster. Vi var nära, men det hann inte riktigt till.

I onsdagens match i Idensalmi tog hemmalaget ledningen med Toni Ruotsalainens mål i början av den andra perioden. Hunters kom ikapp i periodens sista minut då man i numerärt överläge hittade rätt. Kvitteringen till 1-1 gjordes av Antti Rantsi på passning av Miika Runsala och Petri Tepsa.

I slutperioden slog hemmalaget till i numerärt överläge. Otto Huttunen prickade in segermålet 2-1 åtta minuter från slutet och Niko Putkonens 3-1 i tom kasse blev pricken på i:et.

– Vi skapade tillräckligt med målchanser, både i numerärt överläge och i spel fem mot fem, för att avgöra matchen men den här gången blev målskyttet vår fallgrop. Med ett mål vinner man sällan en ishockeymatch, säger Määttä.

Hunterstränaren säger att spelarna nu får ta en välförtjänt semester efter en lång och tung säsong. Själv kommer han redan nu att analysera säsongen som gått samt börja lägga pusselbitarna inför nästa säsong.

– Jag vill gärna få stommen för nästa säsong klar så snart som möjligt. Härnäst följer att par intensiva och arbetsdryga veckor och sedan tar även jag ett uppehåll från allt som heter ishockey.

Fakta

IPK-Hunters 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Målen: 23.31 Toni Ruotsalainen (Anton Kokkonen, Otto Huttunen) 1-0, 39.31 Antti Rantsi (Miika Runsala, Petri Tepsa) 1-1 pp, 52.41 Otto Huttunen (Jani Lyytinen) 2-1 pp, 59.38 Niko Putkonen 3-1 tm.