Slut med mikrovärmd leverlåda – nu kan vi köpa restaurangmat i närbutiken

Nu kan man köpa matportioner av restaurangkvalitet från matbutiken i Näse. Ursprunget till maten på bilden är okänt. Bild: Mostphotos

Färdiga matportioner, lika läckra som i restaurangen. Det är vad matbutiken lockar kunderna med nu.

Coronaepidemin kom med brödbak och långkok. I stället för den snabba lunchen ute på stan, har vi själva lagat och fixat därhemma i köket. Matbutikernas hemkörning av livsmedel visade sig snabbt vara en succé, och när restaurangerna tvingades stänga var det hämtmat som fick dem att överleva kundtappet.

Kraven på vad vi lägger på vår tallrik är höga. Färdig leverlåda, och kanske en morotsbit bredvid för vitaminernas skull, i all ära – men efter ett år på hemmakontoret, utan kolleger att luncha med, så önskar många extra smakupplevelser.

Livsmedelskedjorna tävlar om att ha de mest lockande färdigmat-alternativen. Sallad och sushi erbjuds vid sidan av det mer traditionella utbudet av potatisgratäng, köttbit och sås.

Varuboden Osla har redan tidigare hakat på trenden. Nu tar man ytterligare ett steg som man hoppas ska ge både kunder och klirr i kassan, och introducerar ett nytt koncept med matportioner i restaurangklass, som man kan köper färdiga och värmer hemma.

Vi ville komma med enkla och trevliga idéer om hur man kan lägga upp portionen lite som det görs på restaurang.

I ett pressmeddelande berättar Varuboden-Osla att Jaakko Impiö, kock och företagare inom matbranschen, svarar för recepten och planeringen.

"Vi ville ta in något nytt till vårt mattorg och samtidigt svara på kunders önskemål om en enklare vardag. Tanken var enkel och snabb vardagsmat förenat med läckra komponenter", säger distriktschef Beatrice Gustafsson-Itkonen i pressmeddelandet.

Portionerna tillreds av råvaror som ofta levereras av lokala producenter. Säsongstänket syns i sin tur i hur grönsaker och rotfrukter används. Portionernas smaker är internationella och målet är att skapa nya smakupplevelser.

"Vi ville komma med enkla och trevliga idéer om hur man kan lägga upp portionen lite som det görs på restaurang. Samarbetet med S-market Näse är också ett alldeles ypperligt sätt att erbjuda kunderna matportioner i restaurangklass. I kategorin med färdigmat finns det gott om rum för olika matäventyr runtom i världen", säger Jaakko Impiö.