Skoleleverna i Borgå får rata rätter de inte gillar

MATENKÄT. Skoleleverna i Borgå har möjlighet att påverka skollunchens maträtter genom att svara på en enkät. Bild: Kristoffer Åberg

Lunchen i Borgå stads skolor serveras enligt en cirkulerande matsedel. Nu vill staden utveckla matsedeln enligt kundernas – det vill säga elevernas önskemål – och det görs via en webbenkät.

Genom att svara på kundenkäten kan eleverna påverka vad som serveras till lunch. Enligt Leila Korhonen, kostservicechef på Affärsverket Borgå Lokalservice, är önskemålet att eleven svarar på frågorna tillsammans med vårdnadshavaren.

Matsedeln är indelad i två grupper, grundrätter och vegetariska rätter, och i enkäten får eleverna bland annat svara på vilka två formrätter, såsrätter och sopprätter de skulle vilja slippa se på menyn. Bland alternativen finns rätter som tonfiskfrestelse, tortilla, fiskseljanka, bondbönelasagnette och falafelbullar.

I enkäten vill man också veta vad eleverna önskar äta till påsklunch 2019, och bland alternativen finns borilernuggetar och rostbiff.

Eleverna kan svara på enkäten via Wilma fram till den 29 oktober klockan 9. ÖN

Mer läsning