Skolbuss körde av Vessövägen

Bild: Kristoffer Åberg

Ingen skadades när bussen gled ut mot vägrenen. Vägen var oplogad och hal. Mindre krockar har inträffat både i Lovisa och i Borgå centrum på tisdagen.

Hemresan för omkring femton personer, främst skolelever, avbröts hastigt på tisdagseftermiddagen när Borgå Trafiks buss till Vessö och Kråkö körde ut i vägrenen. Ingen skadades enligt Borgå Trafiks vd Dick Wallenius, som berättar att en del barn blev hämtade av sina föräldrar och andra kunde fortsätta resan med följande buss. Räddningsverket larmades inte till platsen.

– Det var inte ens en nära på-händelse och bussen körde inte i diket, utan gled med ena hjulet ut på vägrenen och kunde inte köra vidare. Bussen står stadigt på alla fyra hjulen, och just nu väntar den på att bli dragen upp igen. Den kan sedan köra för egen maskin, säger Wallenius strax före klockan 16.

Enligt Wallenius var vägavsnittet inte plogat och därför mycket hal, och han säger att bussen höll låg hastighet.

– Chaufförerna som kör i skärgården och på landsbygden är väldigt erfarna att köra i alla väglag, och just på den här rutten ner till Vessö och Kråkö är tidtabellen mycket frikostig och det är sällan bråttom. Trafiksäkerheten kommer alltid i första hand och tidtabellen får ge vika, och alla chaufförer vet om det.

På tisdagen vållade det rikliga snöfallet problem i trafiken men Wallenius säger att busstrafiken har förlöpt bra, förutom den här incidenten. På räddningsverket meddelar man att tisdagen också där har förlöpt lugnt, och att man inte har fått in larm om större olyckor.

Mer läsning