Skärgårdslinjen samarbetar med Östersjöstiftelse

SKEPPAREN. Ari Kautto och Skärgårdslinjen samarbetar med John Nurminens stiftelse för ett friskare Östersjön. Bild: Skärgårdslinjen

Skärgårdslinjen har gått in för att stödja John Nurminens stiftelse i deras arbete för ett renare Östersjön.

John Nurminen stiftelsen grundades år 1992 och har sedan dess arbetat för att skydda Östersjön och dess arv. Skärgårdslinjen, som trafikerat kryssningsfartyg i Borgå skärgård i många år, vill stödja stiftelsen i dess arbete skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Stiftelsens goda arbete i att skydda Östersjön har gett både mig personligen och Skärgårdslinjen som företag en god anledning att ansluta oss till arbetet som John Nurminens stiftelse utfört, säger Ari Kautto på Skärgårdslinjen i pressmeddelandet.

Östersjöns största problem är mängden näringsämnen som finns i havet. Mycket fosfor och kväve i vattnet innebär att havet på många ställen är syrefattigt.

Fastän utsläppen under de senaste åren minskat, säger Kautto att det ännu finns mycket arbete att göra och understryker att han är motiverad inför det nya projektet.

– Både jag och våra kunder älskar skärgården och våra hav. Vi vill vara med och hjälpa, så även folk i framtiden får chansen att njuta av vår dyrbara natur.

Skärgårdslinjen meddelar att företaget kommer donera fem procent av sina inkomster till John Nurminen stiftelsen.

Mer läsning