Skandalöst gäng rullade fram genom Borgå – penkis firades med traditionella förtecken

NYHETSHÖJDARE. Som traditionen bjuder drog Borgå Gymnasiums abiturienter fram genom stadens gator på flaket av en lastbil. Godis åt folket hörde förstås också till penkisritualen. Bild: Sami Malmivuori

"Här rullar Östnylands största skandalartikel" kunde man läsa på banderollen som rullade omkring i centrum av Borgå på onsdagen. Det var förstås Borgå Gymnasiums abiturienter som drog fram på sin penkislastbil.

Det vimlade av litterära figurer bland Borgå Gymnasiums abiturienter som bänkskuddardagen till ära styrt ut sig till sina favoritkaraktärer.

Våghalsiga Madicken var förstås med, liksom kaxiga Karlsson på taket men på penkislastbilens flak hade småmysiga svenska figurerna fått brittiskt sällskap. Häxan Belltrix Lestrange, bekant från böckerna om Harry Potter, hade tydligen valt att fly brexit – här var hon med på penkis i helsvart mundering och topiig hatt.

BoGy:s abiturienter drar nu vidare på läslov inför studentskrivningarna, och från och med i morgon är skolan tvåornas. Då dra det ihop sig till dans på de gamlas dag.

Mer läsning