Sista chansen att se Segersby-utställningen

FÖRELÄSER. Fotgraf Stefan Bremer föreläser om bilder från det här årtusendet på Almska gården 19.1. Bild: ARKIV/Kristoffer Åberg

Utställningen på Segersby gård visar nutidskonst samlad av Li-Lo och Kim Söderholm, möbler från tidigare sekler som nu finns i deras hem och Segersby gårds historia som den framgår i fotografier. Utställningen öppnade 9 november och är öppen till 26 januari.

I samband med utställningen föreläser fotografen Stefan Bremer om bilder från detta årtusende. Oförfalskade bilder av hög kvalitet är oerhört viktiga för att vi ska förstå världen och som dokument för eftervärlden. Föreläsningen hålls i Almska Gården den 19 januari kl. 14 och det är fritt inträde till evenemanget.

Almska Gården hade ett gott om än något ovanligt år i fjol. Utställningen Villa Forsström inledde serien Lovisa, liten stad – kulturell storstad? som hade drygt 4 000 besökare under tiden 15 juni till 27 oktober. Serien presenterar kulturhem i Lovisa, med Ralf Forsström som konstnärlig ledare.

I början av året pågick den utställning som visade modern folkkonst, på finska ITE-taide. Utställningen gjordes i samarbete med Karleby stads konstmuseum. Därefter visades Feministisk vår, tack vare ett samarbete med Stiftelsen Pro Artibus. Utställningen pågick från den 15 februari till och med den 28 april. Hela maj och en bit in i juni användes Almska gården som förskola på grund av problem med skolfastigheter i Lovisa. Delar av Almska Gården användes hela vårterminen av Harjurinteen koulu, vilket påverkade utställningsverksamheten i huset. Under året besöktes ändå utställningarna av 5 146 personer.

Mer läsning